Het Spraak – Taal – Stottercentrum Rijnland wil zorg van goede kwaliteit te leveren. Soms kan er iets misgaan of zaken anders lopen u verwacht. Mogelijk ontstaat er een klacht. U klacht horen wij graag. Het stelt ons in staat om de kwaliteit te verbeteren.

Wat is een klacht?
Een klacht hoeft geen groot en langdurig conflict te zijn. Dit willen wij juist voorkomen. Graag horen wij van u vroegtijdig wat u niet goed vindt gaan. Juist als uw klacht nog ‘klein’ is, hopen we dat u naar ons toekomt om het met ons te bespreken. Dan kan direct gezocht worden naar een oplossing en hoeven klachten niet opgekropt te worden of over te gaan in een conflictsituatie.

Wie kunnen klachten indienen?
Iedereen kan een klacht indienen; de cliënten en de medewerkers, maar ook naastbetrokkenen, stagiaires, vrijwilligers en andere betrokken.

Hoe gaat u om met een klacht?
Stap 1: Klacht persoonlijk bespreken met de betrokken persoon.
Stap 2: Klacht bespreken met de cliëntvertrouwenspersoon.
Stap 3: Als cliënt een klacht indienen bij de klachtenbemiddelaar. Het klachtenformulier kunt u hier downloaden.
Stap 4: Indien de klacht betrekking heeft op een paramedicus: alle hulpverleners zijn aangesloten bij hun beroepsvereniging, elke beroepsvereniging heeft een klachtencommissie en een klachtenprocedure. Op de website vindt u de contactgegevens van elke beroepsvereniging.

Contactgegevens klachtenbehandeling
Spraak – Taal – Stottercentrum Rijnland
T.a.v. de klachtenbemiddelaar
Linnaeushof 23
2341 PA Oegstgeest
T: 071-5175975